Adverteren

Een paardenstal bouwen, waar moet je aan denken?


Bouwen 14 May 2021
Een paardenstal bouwen, waar moet je aan denken?

Heb je thuis lekker de ruimte voor jouw trouwe paardje? Dan is het ontzettend leuk om je eigen paard aan huis te stallen. Je hebt dan wel een goede stal nodig waar jouw paard zich veilig in voelt en ’s nachts tot rust kan komen. Een paardenstal bouwen kan op verschillende manieren en met verschillende materialen. Het meest gebruikte materiaal voor een paardenstal is hout. Voor veel paardenstallen wordt douglas hout gebruikt. Je kunt een paardenstal vaak zelf samenstellen en op maat laten maken. Vervolgens wordt dit aan huis gebouwd door het bedrijf waar je de stal besteld hebt. Maar als je een paardenstal laat bouwen aan huis, waar moet je dan nog meer aan denken? 

Kies voor ruime stallen en overkapping

Het is belangrijk om voor ruime stallen te kiezen. Een stal moet ruim zijn, zodat jouw paard hier lekker in kan liggen en geen gebrek heeft aan ruimte. In de stal komen ook verschillende spullen te staan en te hangen waar je rekening mee moet houden qua ruimte. Denk aan een hooinet of hooiruif die je ophangt, aan een waterbak op de grond of een speelbal die je ophangt. Een ruime stal is dus zeker wel een must. Dat geldt ook voor een overkapping. Een overkapping is heel handig zodat het paard toch buiten kan staan, maar wel droog kan blijven als het regent. Het paard is dan niet verplicht om in zijn stal te gaan staan als hij niet nat wilt worden. 

Leg een waterleiding aan

Bij een paardenstal heb je ook water nodig. Zorg dus voor een goede waterleiding die je op een degelijke manier kunt gebruiken. Leg de waterleiding aan op een plaats waar je hem het meest nodig hebt of makkelijk kunt pakken. Kies bijvoorbeeld voor een tuinslang in jouw opslagruimte, zodat je het water kunt pakken wanneer jij het nodig hebt. Met deze tuinslang kun je de waterbakken van je paard vullen, kun je de bestrating afspuiten en kun je jouw paard wassen. Zorg dus wel voor een tuinslang die lang genoeg is.

Zorg voor goede verlichting 

Verlichting is belangrijk om te hebben. Kies voor een goede verlichting bij de paardenstal en stel deze bijvoorbeeld in met een tijdschakelaar. Verlichting bij de stal is niet alleen mooi, het is ook nog eens heel handig. Je kunt dan ook als het al donker is de paarden binnen zetten en eten geven. Zo hoef je niet alles in het donker te doen of met een zaklamp te klungelen. 

Je interieur een boost geven
Wonen 08 Jul 2021

Je interieur een boost geven

Mooie vakantieplekken in Nederland
Vakantie 30 Jun 2021

Mooie vakantieplekken in Nederland

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen